Anahtar kelime analiz araçlarını tanıtmadan önce bu araçların ne işe yaradığını bilmek gerekir. Bu tanımdan sonra araçları incelemek daha faydalı ve sindirilebilir olacaktır.

Anahtar kelime seçimi SEO çalışmalarının en önemli adımlarından biridir. Kurulacak veya yenilenecek web sayfalarının Google aramalarında ne kadar önde olacağını belirler. Ne kadar önde olursanız size getirisi o kadar fazla olacaktır. Bu yüzden anahtar kelime seçimi oldukça önemlidir. Rakip analizleri ve seosal çalışmalarda rakiplerden üstün gelmek anahtar kelime seçimine oldukça bağlıdır. Doğru tercihi yaptığınızdan emin olun.

Anahtar kelime analiz araçlarını ele almadan bazı konulara değinmeden edemeyeceğim. İnternette yüzlerce hatta binlerce SEO araçları mevcut. Bunların birçoğu sizi net ve doğru başarıya ulaştırmak yerine tamamen yanlış ve gerçeklikten uzak sonuçlar verebilir. Bunun sebebi kullanılan yetersiz teknoloji ve alt yapı olabilir. Tam aksine bazı analiz araçları ise tamamen organik ve doğru sonuçlara bizi ulaştırabilmektedir. Gelin sırayla bunları inceleyelim.

1-SEMrush

Semrush-keyword

SEMrush sadece seo analiz aracı değildir. Aynı zamanda seo alanının nerdeyse tüm gereksinimlerini karşılayan, en ince ayrıntısına kadar incelemeler yapan bir sistemdir. Rakiplerin kullandığı taktikleri önünüze serer ve rakipleriniz hakkında organik bilgiler almanızı sağlar. Uzun kuyruklu anahtar kelimeleri ortaya çıkarır. Yıllık anahtar kelime eğilimlerini analiz eder. Dünya çapındaki TBM istatistiklerini sunar. Organik trafik öngörüsünde bulunur. Ücretli bir araçtır. 7 günlük ücretiz demo seçeneği de vardır. 4 farklı ücretli plandan yararlanılmasını sağlar.

  • Pro Planı: Sınırlı bütçe ve serbest çalışanların tercih ettiği planlamadır. Yıllık 83 USD’dir.
  • Guru Planı: SEO ajansları ve küçük-orta ölçekli şirketler içindir. İçerik sitelerinin günlük yönetimi ve kontrolü için çok uygundur. Aylık 166 USD’dir.
  • Business Planı: E-ticaret mağazaları ve ajansları içindir. Aylık 333 USD’dir.
  • Kurumsal Planı: Büyük ölçekte SEO hizmeti veren büyük işletmeler içindir. SEMrush ihtiyaçlarınızın doğrultusunda size hizmet verecektir.

SEMrush Nedir? Nasıl Kullanılır?

2-Ahrefs

ahrefs-keywords

  Ahrefs, bugün içerik oluşturmak isteyenler için  en iyi anahtar kelime analiz araçlarından biri olarak 2020 yılında öne çıkmıştır. 2023 yılında da Ahref en iyi kelime araştırma araçlarından biri olarak öne çıkacaktır. Ahrefs, müşteriye kapsamlı bir seo raporu sunar ve özel anlık ölçümlerle seo değerlerinizin ölçümlenmesini sağlar. Anahtar kelime zorluğunu daha doğru planlar. 1000’den fazla seçenek sunar. 171’den fazla ülkede kullanılmaktadır. TO’yu arttırmak için tıklanma ölçümlerini gösterir. Ayrıca SERP’e genel bir bakış hakkında ayrıntılı bilgiye ulaştırır. SEMrush gibi ücretli bir araçtır ve bu araç da 7 günlük demo süresi sunar. Afrefs’in sizin için oluşturduğu paketler şunlardır:

Ahrefs hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için Ahrefs nasıl kullanılır? içeriğimize göz atabilirsiniz.

  • Lite: Deneme paketindeki tarifenin aynısıdır. 7 gün boyunca erişim sağlanır. Kullanıcı başına 99 USD’dir.
  • Standart: Deneme paketini tarifesinin aynısı uygulanır. 7 gün boyunca tam erişim sağlanır. Kullanıcı başına 179 USD’dir.
  • Advenced: Deneme paketi yoktur. 3 kullanıcı ücreti 399 USD’dir.
  • Ajans: Deneme paketi yoktur. 35 kullanıcı ücreti 999 USD’dir.

3-Google Anahtar Kelime Planlayıcısı

Anahtar-Kelime-Planlayici

Google anahtar kelime planlayıcısı, birkaç önemli noktayı sunan basit bir sit kelime analiz aracıdır. Yararlılığı olmamasına rağmen her durumda mevcut en kesin site kelime analiz bilgi kaynaklarından biri olmuştur. Sonuçları Google üzerinden geldiği için bilgiler gerçekçidir. AdSense uyarlamasıyla iyi bir şekilde koordine edilir. ‘Sayfa başı’ teklif aralığını kullanan detaylı bir rapor sunar. Google’ın dizininden geçerli olan tam takip hacmi sunar. Kurumsal siteler için en ideal karardır. Ücretiz bir araçtır ama birçok ücretli seçeneği de bulunmaktadır.

4-KWfinder

KwFinder

Mangools tarafından planlanan bir araçtır. Yeni başlayanlar sitedeki başlangıç seviyesi kılavuzlarından yararlanabilir. KWfinder tüm yararlı özelliklerin yanı sıra düşük SEO sorunlarının özelliklerinin de fark edilmesine olanak sağlar. Basit ve sıradaışı bir arayüz sunar. Lokasyon ve dil farketmez. Yenilikler listesinden seçenekler sunar. Sözlü rekabet için kesin ölçümler alır. SERP öneri listesi için çarpıcı öneriler üretir. Ücretli bir araçtır ve bazı paketleri şunlardır:

  • Temel: 30 USD’dir. Serbest çalışan ve küçük işletmelerin tercihidir.
  • Premium: 40 USD’dir. Yeni girişimci ve bloglar içindir.
  • Ajans: 80 USD’dir. E-ticaret ve ağır siteler içindir.

5-KeywordTool.io

Keyword-tool

Google Anahtar Kelime Planlayıcı ve Ubersuggest’in alternatifidir. Bu araçlar, uzun ve kısa kuyruklu anahtar kelimelere Google arama önerileri ile ulaşmanıza yardımcı olmaktadır. Anahtar kelime önerileri, seçilen Google etki alan ı ve diline göre üretilecek ve kullanıcıya sunulacaktır. Ücretli ve ücretsiz seçenekleri vardır. Ücretsiz sürümü her aramada 750’den fazla uzun anahtar kelime önerisi sunar. Her zaman %99.99 çalıştığı için güvenli bir sonuç ortaya çıkarır. Hesap oluşturmadan da tamamen ücretsiz bir şekilde kullanılabilir.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu araçları dilediğinizce kullanabilirsiniz. İsim yapmamış ve güvenilirliği sorgulanabilecek araçlar yerine bu araçların tercih edilmesi oldukça önemlidir. SEO için güven oldukça önemlidir. Unutulmamalıdır ki SEO çalışmalarımız anahtar kelimeden başlar ve ilk adımda yapılacak bir hata büyük sonuçlar doğurabilir.

Anahtar kelime analizi ve anahtar kelime trendleri ile ilgiliyseniz Google Trends ile ilgili bu içeriğimiz tam size göre.