Startup Nedir ?

Startup, ksc. büyümeye ve gelişmeye meyilli farklı oluşumların hayata geçirilmesidir.
(Startup Projelerin Yer Aldığı Örnek Site : https://www.kickstarter.com/)

Pazarlama Türkiye çatısı altında gerçekleştirilen Startuplar içn SEO Süreçleri Nasıl Yönetilmelidir – Startup Akademi başlıklı Clicks’us SEO Direktörü Özgür GÜNDÜZ’ün sunumunun tam hali;

Startup Projelerde SEO Önemi

Startup projelerin doğru şekilde anlatılabilmesi, misyonunun ve vizyonunun ne olduğunun iyi bir şekilde
açıklanabilmesi çok önemlidir. Potansiyel müşteriler ve projenizle ilgilenenlerin, sizi merak edenlerin akıllarında
oluşan soruları açık ve net bir şekilde cevaplayabilmelisiniz. Dolayısıyla herkese tek tek oturup projenizi
anlatamazsınız. Kitlelere hitap etmelisiniz ve bunun için en etkili yollardan biri de web sitenizdir. Sizin kim
olduğunuzu, projenizin ne olduğunu ilk ağızdan en doğru şekilde yazabilir ve ziyaretçilerinize sunabilirsiniz.

KWORS’da Gerçekleşen Sunumumuzun Tam Hali

Projenizin bilinirliğini arttırmak, ilgili olabilecek ziyaretçileri yakalamak sizlerin elinde. Sitenizi doldurmadan önce “insanlar projemi nasıl arayabilir ? Benim projemle kimler ilgilenebilir ?” sorularını kendinize sorarsanız site içeriğini oluştururken anahtar kelimelerinizi kendiniz basit bir şekilde belirleyebilirsiniz. Böylece SEO adına da ilk adımı atmış olursunuz.

SEO desteği tabi ki önemli . Startup bir proje ve bu projeyi yeterince ciddiye alıyorsanız profesyonellere danışmalısınız.

Clicks’us olarak startup projelerde yoğun SEO çalışmalarından kaçınılması gerektiğini düşünüyoruz. Bunun yerine doğru bir On-Page SEO çalışması ile sitenize değer katabilir potansiyel ziyaretçilerinize veya müşterilerinize bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Startup projelerde kaynakları verimli kullanmak çok önemlidir. Dolayısıyla sitenize yapacağınız çalışmalar da kaynaklarınızı harcayacağınız durumlardan biri olacaktır. Herkesin rastgele satın aldığı SEO paketlerini satın alıp kaynaklarınızı tüketmeyin.

Öncelikle sitenizin neye ihtiyacı var onu belirleyin. Üzerine tekrar basalım startup projelere On-Page çalışmalarla başlayın. Daha sonra Off-Page çalışmalara yönelin. Böylece hem daha az kaynak tüketmiş olacaksınız hem de adım adım ilerlemiş olacaksınız.

Tabi ki sosyal medyanın etkisi yadsınamaz. Off-Page SEO çalışmalarından önce kesinlikle sosyal mecralarda yer edinmeli, insanlara projenize dair tüyolar vermeli, onları meraklandırmalısınız. Bu şekilde bir yol izlerseniz sosyal mecralar aracılığı ile bilinirliğinizi arttırırken, sosyal sinyaller ile de zaten sitenizin Off-Page SEO sürecini de başlatmış olacaksınız.

Akabinde profesyonel ve tecrübe sahibi kişiler veya şirketlerle iş birliği yapabilir SEO ve Performance tarafında bir adım daha atabilirsiniz.