Bilgilendirme grafikleri veya infografikler bilgi ve bilgi birikimlerini görsel olarak sergileyen grafiklerdir. İnfografik adını info yani haber anlamından almaktadır. İnfografikler yapılırken renkler, görseller ve kullanılan içerik anlaşılır şekilde, sade, kişiyi ya da firmayı yansıtır olmalıdır. Bunun en büyük sebebi ise sayfalarca süren içeriği sadeleştirerek grafiklerle algılanmasını sağlamak. İnfografik çalışmaların yapılmasının sebebi; akılda kalması oldukça kolay, yapılan haberlere çekicilik katar, etkili, okuyucu gözünde akıcı ve eğlencelidir, kısa sürede fazla bilgi aktarımı sağlar, karmaşık bilgileri sadeleştirerek akılda kalmasını sağlar. Bir insan beyni okuduklarının %20’si aklında kalırken, gördüklerinin akılda kalması %80’dir.

Basit bir örnek verecek olursak, son yıllarda metro istasyonlarında uyarı yazıları yerine uyarı niteliğinde karikatürler yer almakta. Şu an bu cümleyi okurken daha önce gördüğünüz karikatürler gözünüzün önüne gelmektedir. İnternet sitelerinde infografikler, sayısal verileri grafik üzerine aktarmak için kullanılır. İnfografik yapılırken genellikle Adobe’nun Illustrasyon ve Photoshop programları kullanılır. Kendi infografiklerinizi yapmak için sizlere birkaç infografik hazırlayacağınız sitelerden bahsedelim.

Uzman elleri ile infografikler hazırlamak istiyorsanız SEO ajansı ile iletişime geçebilir ve emin ellere bırakabilirsiniz.

 

Infogr.am : https://infogram.com/

infographics

Kolay bir şekilde infografik hazırlamanızı sağlayan bir site. Elinizdeki verileri, sizin belirlediğiniz taslaklar üzerinde infografik hale getirebiliyorsunuz. Tamamen bu konuya odaklanmış olan sitenin kullancısı oldukça fazla.

Visual.ly: https://visual.ly/

visually-infographic

En bilinen görselleştirilmiş bilgi kaynak sitelerinden olan Visua.ly, bir süre önce kullanıcılarına Twitter ve Facebook hesaplarını görselleştirebileceği bir araç tanıttı. Ücretli olarak infografik tasarımı yaptırabileceğiniz Visualy de bu konuda bazı yenilikler yapmayı planlıyor.

Kinzaa.com: https://kinzaa.com/

 

kinzaa-infographics

Özgeçmişinizi farklı bir görsel sunum halinde hazırlayan bu sitenin kullanıcı oldukça çok fazla. Özgeçmişinizin farklı sunulması insan kaynakları tarafından daha dikkatli inceleneceği savunuluyor.

Piktochart.com: https://piktochart.com/

 

piktochart-infographics

Özel bir tasarım programı kullanmadan infograsyon yapmanızı sağlayan piktochart.com, ücretsiz hesapta 3 farklı tema, ücretsiz hesapta birbirinden farklı 40 tema ile karşınıza çıkıyor.

Vizualresume.com

vizual-resim

Kinzaa.com gibi bir özgeçmiş görselleştirme sitesi.

Easel.ly: https://www.easel.ly/

easyly-resim

İnfografik hazırlama siteleri arasında en önemli yere sahip olan bu site, çeşitli temalar üzerinden infografik hazırlamanızı sağlıyor. Ücretsiz olarak da bir çok temayı ve özelliği kullanmanıza izin veriyor.

Many Eyes: http://www.ibm.com/analytics/us/en/technology/advanced-analytics/index.html

ibm-infografik

IBM tarafından geliştirilen Many Eyes infografik hazırlamak için oluşturulan bir diğer site. Özellikle verilerin ve görsellerin ağırlıklı olduğu bir sunumu hazırlamak için çok kullanışlı bir altyapı.

ChartsBin

charts-bin-infografik

Özellikle pazar araştırması sunumlarında oldukça faydalı infografikler yapmanızı sağlayacak bir site. Linkteki örnekleri incelediğiniz zaman ne demek istediğimizi anlayacaksınız.

Google Charts Tools: https://developers.google.com/chart/

google-charts

Google’ ın sağladığı servis ücretsiz olarak ücretsiz olarak çok farklı infografikler hazırlamanıza olanak sağlıyor. Bu aracın MS Excel’den en temel farkı, dinamik olarak veri sağlanmasına müsaade etmesi ve daha gelişmiş bir kütüphaneye sahip olması.

Canva: https://www.canva.com/tr_tr/yapma/infografik/

canva-infografik-hazirlama

Canva, infografik ve sosyal mecralara özel şablonları ve tasarımları bulabileceğiniz güzel bir uygulama.

İnfografik hazırlamak için web üzerinden kolayca yukarıda sunduğumuz 10 aracı deneyebilirsiniz.