Daha fazla YouTube görüntülemesi mi almak istiyorsunuz? İçiniz rahat olsun, tüm fırsatları bu yazımızın altında derliyoruz!

Daha Fazla YouTube Görüntülemesi Elde Etmenin 11 Yolu

1. Mevcut kullanıcıları abone olmaya teşvik edin

Videolarınızı izleyen ve keyif alan kullanıcılar, gelecekteki içerikler için harika bir potansiyel kullanıcı kaynağıdır. Abone olduktan sonra, her yeni içerik yüklediğinizde haberdar olmak isteyebilirler. Bu, yeni bir video yayınladığınız her zaman size anlık görüntüleme getirir.

Görüntüleyenleri abone olmaya teşvik etmenin en kolay yolu, abone olmalarını istemek. Videonuzun sonunda, kullanıcıların kanalınıza abone olmalarını isteyen bir harekete geçirici mesaj ekleyin. Video açıklamanıza, bunu yapmasını kolaylaştıran bir bağlantı ekleyin.

2. Kullanıcınıza ne görmek istediklerini sorun

İnsanlara neye ihtiyaç duyduklarını ve ne istediklerini sorduğunuzda ve sonra onlar için videolar hazırladığınızda, güzel sonuçlar ortaya çıkacaktır. Kullanıcınıza görmek istediği içeriği sunmak, onlarda sadakat oluşturmak ve daha fazla içerik için geri gelmesini sağlamak için en doğru yoldur.

Günümüzde bir çok YouTuber video içerikleri oluşturduklarında videolarının altındaki yorumları okuyarak çok ilginç fikirler alır ve uygulamaya başlar. Geri dönüşümü ise genelde tahmin edildiğinden çok daha fazladır. Örneğin, videoların sonuna veya başına kullanıcılara daha fazla görmek istedikleri şeylerin ne olduğu sorulur. Sonrasında kullanıcının istediği tarzda videolar düzenlenir.  

Basit, değil mi? Basit görünebilir fakat son derece etkili bir yöntemdir.

3. İnsanların izlemeye devam etmesi için oynatma listelerini kullanın

Kanalınız izleyiciler tarafından ziyaret edilmeye başladığında, beğendikleri içeriklerden daha fazlasını kolayca bulabilmeleri için bölümler ve oynatma listelerinden yararlanmalısınız.

YouTube Oynatma Listesi nasıl oluşturulur?

  1. Oynatma listesine eklemek istediğiniz ilk videoya gidin.
  2. Ekle‘ye tıklayın .
  3. Mevcut bir oynatma listesini seçin veya Yeni bir oynatma listesi oluştur‘u seçin (ve ardından bu çalma listesini adlandırın).
  4. Oynatma listenizin gizlilik ayarını seçmek için açılır kutuyu kullanın.
  5. Oluştur‘a tıklayın.

4. Diğer videoları veya kanalınızı tanıtmak için kartlar, bitiş ekranları ve filigranlar kullanın

Kartlar ve bitiş ekranları, bir kullanıcıyı diğer videolarınıza yönlendirmek ve onları daha fazla izlemeye teşvik etmek için fırsattır. Ve filigranlar kanalınızı tanıtmak için bir fırsat sunar.

Kartlar videonun kendisinde görülen pop-up‘lar gibi çalışır, videonun sonunda bir son ekran görüntülenir. Filigranlar, sağ alt köşedeki tüm videolarda aynı anda görünür.

Kartlar nasıl eklenir?

YouTube videolarınıza nasıl kart ekleyeceğinize dair genel bir bakış için bu videoya göz atın.

Daha fazla YouTube görüntüleme alındığı için, kanalınıza bağlantı vermek için bir kanal kartı kullanmak isteyeceksiniz. Ya da görüntüleyenleri diğer videolarınıza ve oynatma listelerinize yönlendirmek için bir video veya oynatma listesi kartı kullanabilirsiniz (örnek videodaki gibi bir anket kartı). Anket kartı özelliği ile görüntüleyenlere, ne görmek istediklerini sormak için harika bir yol olabileceğini unutmayın.

5. Arama motoru ve kullanıcı dostu başlıklar ve açıklamalar oluşturun

İnsanlar videolarınızı izlemeden önce, onları bulmaları gerekir.

Başlık ve açıklama yazarken insanların daha çok neleri aradığını görmek için youtube arama çubuğuna potansiyel anahtar kelimeleri girin. Aradığınız kelimeler ile ilgili güzel fikirler edinebilirsiniz.

Google AdWords Anahtar Kelime Planlayıcı başlığınıza ve açıklamanıza güçlü anahtar kelimeleri eklemenize ve keşfetmenize de yardımcı olur. Ancak videonuzla alakalı olmayan anahtar kelimeler eklememelisiniz. Şayet bunu yaparsanız YouTube sizi bu yüzden cezalandıracaktır. Aynı zamanda video açıklamanızda en fazla 15 hashtag ekleyebilirsiniz.

Arama sonuçlarında tam olarak görüntülendiğinden emin olmak için başlıkları yaklaşık 60 karakterde tutun. 

6. Küçük resimler kullanın

İnsanlar videolarınızı izlerken ilgi çekici küçük resim içeren videoya daha fazla bakmak ister.

Youtube’un Otomatik oluşturulan küçük resimlerden birini seçmek yerine, potansiyel yakalamak için özel bir resim yükleyebilirsiniz. YouTube’daki en iyi performans gösteren videoların %90’ı bunları kullanıyor.

Not: Özel küçük resminiz 1280 x 720 piksel ve 2 MB’dan küçük, JPG, .GIF, .BMP veya .PNG biçiminde olmalıdır.

Özel küçük resim nasıl eklenir?

Aşağıdaki video, özel küçük resmi nasıl oluşturacağınızı ve videonuza nasıl ekleyebileceğini göstermektedir.

YouTube hesabınızı henüz doğrulamadıysanız, özel küçük resim özelliğine erişebilmeniz için bunu yapmanız gerekir. Hesabınızı nasıl doğrulayacağınız aşağıda açıklanmıştır.

7. YouTube kanalınızı optimize edin

YouTube kanalınızı optimize etmek, tek tek videoları optimize etmek kadar önemli olabilir.

Aşağıda üzerinde durulması gereken bazı önemli alanlar yer almaktadır.

Sosyal kanallarınızı ekleyin: Güvenilirliği sağlamak için diğer sosyal kanallarınızı YouTube hesabınıza bağlayın.

Harika bir kanal simgesi oluşturun: Marka bilinirliği doğru bir şekilde yansıtılmalı. 98 x 98 pikselde harika görünen 800 x 800 boyutunda bir resim yüklemelisiniz.

Dikkat çeken bir kanal banner resmi ekleyin: Banner resminiz en az 2560 x 1440 piksel olmalıdır. Banner için YouTube’un İçerik Oluşturucu Akademisi’nde yardımcı olacak şablonlar bulabilirsiniz.

İlgi çekici bir kanal açıklaması oluşturun: Bu, kanalınızın hakkında sekmesinde veya herhangi bir izleme sayfasında kanal simgenize yerleştirdiğinde görünür. YouTube kanalınız için etkileyici bir marka bilinirliği oluşturmak için 1000 karaktere kadar, görüntüleyenlere neleri sunmak zorunda olduğunuzu ve niçin yeni içerik ürettiğinizi anlatabilirsiniz.

8. Kaliteli içeriğinizi bir kanal fragmanıyla sergileyin

Kanal fragmanı, kanal sayfanıza gelen tüm yeni ziyaretçilere gösterilen kısa bir videodur. Ne tür içerikler oluşturduğunuzu göstermek, sağladığınız avantajlardan bazılarını vurgulamak ve görüntüleyenleri abone olmaya teşvik etmek için harika bir yoldur.

9. YouTube Analytics’ten bilgi edinin

Herhangi bir pazarlama çabasıyla başarının anahtarı; en iyi neyin işe yaradığını öğrendiğinizde stratejinizi test etmek, izlemek ve ayarlamalar yapmaktır.

YouTube analizleri sayesinde, hangi videoların en iyi performans gösterdiğini, izleyicilerinizin ne kadar meşgul olduğunu ve hatta kitlenin demografik özelliklerini bile öğrenebilirsiniz.

10. Videolarınızı diğer kanallarda tanıtın

Başka bir sosyal kanalda mevcut bir kitleniz varsa, YouTube’a yeni bir video yayınladığınızda onları bilgilendirin. Örneğin, Instagram’da görünmek için videonuzun bir fragmanını oluşturmayı ve kullanıcıları tam video için YouTube kanalınıza (biyografinizdeki bir bağlantı aracılığıyla) yönlendirmeyi deneyin.

YouTube videolarını web sitenizin alakalı sayfalarına veya video içeriğine eşlik edip sergilemek için oluşturulmuş blog yayınlarına yerleştirmeyi deneyin.

Diğer fenomen YouTuberlar ile iletişime geçip, yayınladığınız videolardan veya kanalınızdan bahsetmesini isteyin.

11. YouTube reklamlarıyla denemeler yapın

Daha fazla YouTube görüntüleme elde etmenin bir diğer yolu, onlar için ödeme yapmaktır. YouTube reklamları, içeriğinizi başka şekilde kullanıcıların görmesini sağlar. Facebook’tan hemen sonra en yüksek ikinci dijital video reklam harcaması yüzdesini aşağıda görebilirsiniz.

Tüm bu bilgiler, daha fazla YouTube görüntülenmesi ve kullanıcı kazanmanıza yardımcı olacaktır. Ancak, harika içerikler üretmediğiniz sürece bu stratejilerin hiçbirinin YouTube varlığınızı artırmayacağını unutmayın.

Kitlenize gerçekten hitap eden videolar oluşturmak için zaman ve çaba sarf etmeniz gerekiyor.