Öncelikle, Backlink nedir biraz bahsetmek istiyoruz, Wiki Backlink kavramını öğrenmeden önce backlink konusu tam anlamıyla tamamlamamız gerekiyor.

Backlink Nedir?

Herhangi bir sitenin farklı bir sitesinde verdiği ana sayfa, ya da diğer sayfalarında o sitenin bannerinin ya da teks linklerinin görülmesinde Pagerank değeri yükselmesinde etkin bir linktir. Sitelerin iyi site olduğunun başka bir kanıtı sitenin başka sitelere link vermesi durumudur. Pagerank yüksekse bu siteler faydalı sitelerdir.

Wiki Backlinlerin Siteye Verdiği Zararlar

Wiki backlinklerinin iyi yanları olduğu gibi kötü yanları da bulunmaktadır. Örneğin; arama motorunda adult içeren warez siteler de backlink verilirse arama motorları bu yüzden yükselir ve sizin ceza almanıza neden olabilir.

Bu durumda siteleri tek tek incelemek gerekebilir, sitenize zarar veren backlinkleri bulmanız ve bunları engellemeniz gerekmektedir.

Zararlı Olan Backlinkler Nasıl Tespit Edilir?

Bazen yararlı diye düşündüğünüz backlinkler sizi zarara uğratabilir ve bunu zamanla fark edebilirsiniz. Günümüzde geliştirilmiş programlar sayesinde sizi bu sıkıntıdan kurtaracak bir program geliştirilmiştir. Netpeak Checker adındaki program tarafından istemediğiniz ve size uymayan backlinklerin tespitinde bağlantıları reddederek bu linklerin engellenmesi sağlanabilir. Bunun için kendi sitenizin backlinlerinin listesini çıkarın.

Daha sonra ilk yapmanız gereken Netpeak Checker programını indirmeniz gerekmektedir. İndirdikten sonra karşınıza üyelik yapmanız için bir pencere çıkacak ve program üyelik isteyecektir. Üyeliğinizi yapın ve programı aktif hale getirin. Program açıldıktan sonra karşınıza gelen ara yüzün load kısmına tıklayarak açılan penceredeki ikon butonuna tıklayarak oluşturduğunuz back ise listenizi seçin save yaparak elinizde bulunan listenin programa aktarılmasını sağlayın.

Kriterlerinizi böylelikle bu program sayesinde sorgulatabilir aldığınız backlinkler ve domainleri de görebilirsiniz. Backlinkleri sorgulatmadan önce parameters kısmında seçtiğiniz backlinkleri görmeniz mümkün fakat bu durum domain için geçerli olmayacaktır. Bunun için SEOmoz page, Authority, PRserver country, mozTrust değerlerini seçerek backlinklerinizi filtreye sokmanız gerekebilir. Değerlerinizi seçtikten sonra backlinklerinizi analiz etmeye başlayabilirsiniz. Start check butonuna bastığınızda analiz başlayacaktır.

Backlink analizleri konusunda sorunlar yaşıyorsanız SEO ajansı ile iletişime geçerek projelerinizi uzmanlar yardımıyla yükseltebilirsiniz.