Gün geçtikçe, daha doğrusu teknoloji ilerledikçe artık her şey sanal ortama taşınmış durumda. İnsanlar her şeylerini resim veya video yolu ile sosyal medya üzerinden diğer insanlara aktarmakta. Bunlardan en büyük yapımı Youtube bizlere sunuyor. Sizlere uzun uzun youtube hakkında bilgi vermeyeceğim, çünkü hepinizin de bildiği gibi youtube bir video paylaşım sitesi. Bazı insanlar yaptıkları işleri, oynadıkları oyunları, hayattaki deneyimleri youtube üzerinden çektikleri videolar ile diğer insanlara sunuyor. Artık televizyondan çok daha fazla izlenen youtube videoları, youtuberlar (video çeken kişiler) için bir geçim kaynağı haline geliyor. Amerika merkezli youtube video paylaşım sayfası, teknolojinin ilerlemesi ile insanların sık sık kullanıp hatta videolar çekip yayınladıkları en büyük sosyal medya platformu haline geldi. Bir çok ünlü youtuber sadece video çekerek para kazanıyor. Youtube videoları çekerken bilinmesi gereken en önemli konu ise özgünlük. Videolarınız ne kadar özgün ve eğlenceli olursa, ulaşacağınız kitle bir o kadar artacaktır.

Youtube’da Nasıl Para Kazanılır?

İlk para kazanacağınız kişiler kanalınıza abone olacak kişiler. Abone sayısı çok ama çok önemlidir bir youtuber için. Eğer aboneniz 100.000 kişi üstündeyse sizin için tam zamanlı bir iş haline gelebilir. Belirli bir izlenmeden sonra para veren youtube, aynı zamanda kanalınızın izlenme oranı ne kadar yüksekse firmalarda sizin videolarınıza reklam vermek isteyecektir. Youtuberların en büyük kazancı reklamlardır. Video izlerken karşınıza zırt pırt çıkan reklamlar, bir youtuber için çok büyük bir gelir kaynağıdır.

Türkiye’ nin Başarılı Youtuber İsimleri

  • Enes Batur
  • Pratik Bilgiler
  • Oha Diyorum!
  • Meryem Can
  • Webtekno

Ülkemizde bu işi hakkıyla yapan bir çok insan var. Hepsinin abonesi ve izlenme sayıları oldukça yüksek ve gün geçtikçe yükselmeye devam ediyor. Şimdi sizlere Türkiye’ nin en başarılı birkaç youtuber isimlerini vereceğiz.

Enes Batur

Enes Batur bir gamer. Çektiği oyun videoları ile youtube’ da yer almış ve oyun kanalında 2 milyon 797 bin abonesi bulunmakta. Aynı zaman da şahsı kanalı ile de eğlenceli videolar paylaşarak takipçilerini eğlendirmesini de iyi biliyor.

Kanalı

https://www.youtube.com/user/newdaynewgame
https://www.youtube.com/channel/UCi9oz2fmC-AnEvUSQgeAR_w

Pratik Bilgiler

Yurt dışında çekilen deney videolarını görmüşsünüzdür illaki, “vay be” diyerek izlediğimiz videoları Türkiye de pratik bilgiler kanalı ile Uras Benlioğlu yaklaşık 3 yıldır yapıyor. Daha öncelerden spikerlik, haber muhabirliği ve seslendirme sanatçılığı yapması, video çekerken onu çok fazla zorlamıyor. Yaptığı çılgın deneylerle ve verdiği pratik bilgilerle 976 bin abonesine videolar hazırlıyor.

Kanalı

https://www.youtube.com/user/pratikbilgiIer

OHA Diyorum!

Gün geçtikçe çok fazla kitleye ulaşan bir kanal. İlginç bilgiler, bir çok kişinin cesaret edemeyeceği yarışmalar, rekor denemeleri aklınıza gelmeyecek daha bir çok konu. Bir grup insanın bir araya gelerek oluşturduğu bu kanal 2 milyon 736 bin aboneye sahip.

Kanalı

https://www.youtube.com/user/OhaaDiyorum

Meryem Can

Erkeklerin egemen olduğu youtube projelerinde bir çok kadının da var olduğunu göstermek istiyoruz. Genelde kadınlar makyaj, güzellik, moda gibi konularda vlog hazırlayıp yayınlasa da, Meryem can çektiği eğlenceli vloglar ile karşımızda. 1 milyon abonesiyle, ülkemizin en iyi youtube vloggerlarında biridir kendisi.

Kanalı

https://www.youtube.com/user/beautykitty95

Dünyanın En İyi Youtuberları Top 5

  • Pewdiepie
  • Smosh
  • Vanossgaming
  • Ksi
  • Bethany Mota