2017 yılını geride bıraktığımız şu dönemlerde sizlere ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz backlink araçlarından bahsedeceğiz. Aslında piyasada bu işi profesyonel olarak yapan bir çok ücretli araç mevcut ama aynı işleri kendi yaratıcılığımız ile birleştirerek yapabileceğimiz araçlar da mevcut.

SEO’nun bir bütün olduğunu tekrar hatırlayarak konuya giriş yapmak istiyorum. Sadece on-page geliştirmeler, sadece off-page geliştirmeler yaparak bir yerlere gelebilmek artık imkansız. Kapsamlı bir şekilde 360 derece SEO planı oluşturmak gerekiyor. Bu yazımızda bu bahsettiğim durumun sadece bir ayağı olan link building kısmında elimizin altında olmasında fayda olan ücretsiz link – backlink araçlarını derledik.

Tam olarak backlink, link kontrol aracı arıyorsanız ve bunu ücretsiz yapabileceğiniz bir yol arıyorsanız bu kılavuzu aslında çok seveceksiniz.

1 – Check My Link

Aslında sadece bir chrome eklentisi ama zamanı geldiğinde çok fazla ihtiyaç duyulabiliyor. Aslında popüler bir araç ama hala tanışmamış olanlar varsa yıl bitmeden kullanmaya başlamasında fayda var. Bulunduğunuz web sayfası üzerinde bütün linkleri saniyeler içerisinde kontrol eden ve bizlere geri bildirim yapan bir eklenti. Kırık, gizlenmiş, zararlı bağlantıları bulmak için hızlı bir yöntem.

Kullanmaya hemen başlamak için :

https://chrome.google.com/webstore/detail/check-my-links/ojkcdipcgfaekbeaelaapakgnjflfglf 

Chrome SEO Eklentileri

2 -Disavow.it

Disavow.it gerçekten ihtiyaç duyulan ufak bir araç. Gerektiği yerde çok güçlü bir silah. Disavow dosyası oluştururken harcadığınız zamanları en aza indiren, otomatik olarak liste oluşturmanıza yardımcı olan ve bunu Google Search Console‘a upload etmenize yardımcı olan browser tabanlı bir uygulama. Uygulama kısaca, Google Search Console’a yüklemeye hazır bir disavow dosyası oluşturuyor. Size sadece zararlı linkleri bulup bu araç sayesinde işlemleri gerçekleştirmek kalıyor.

Hemen denemek için http://disavow.it/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

3-Domain Hunter Plus

domain-hunter

Aslında ilk madde üzerinde bahsettiğim “Check my link” aracının bir benzeri. Ama ekstra özellikleri mevcut. Özellikle domain ticareti yapanların çok hoşuna gidecek geliştirmeler var. Sayfa üzerindeki kırık linkleri sadece bulmakla kalmıyor.  seoMOZ Api bağlantısı sayesinde bu linkin ne kadar değerli olup olmadığına kadar değiniyor. Üstüne bir adım daha atıyor, o linkin (domainin) şuan alınabilirliğini kontrol ediyor. Tam bir domain hunter gerçekten.

Hemen denemek isteyenler için resmi site : https://netvantagemarketing.com/about/domain-hunter-plus

4 – Siege Media Embed Code Generator

Direkt olarak backlink kontrolü için bir araç değil ama genellikle embed kodu oluşturmak zaman alan bir hadise. Bu tarz bir araç yardımı ile saniyeler içerisinde embed kod oluşturabiliyorsunuz. Ciddi anlamda zaman tasarrufu yapmanızı sağlayan bir araç.

5 -Backlinkwatch.com

Ücretsiz olarak sitenizin backlinklerini bulmanıza yardımcı olan bir araç. %100 yeterli mi, elbette değil. Daha profesyonel araçlar mevcut ama hem ücretsiz hem iş görür bir araç arıyorsanız en azından bir deneyebilirsiniz.

6- Google Alert

google-alerts

Google alert hizmetinin aslında çok fazla kullanım alanı olabilir. Markanızın internet ortamındaki yansımalarını izlerken kullanabileceğiniz bir araç. Eğer SEO ile uğraşıyorsanız bu ücretsiz Google servisini güçlü bir backlink bildirim aracına çevirebilirsiniz.