Semantik SEO Uyumlu makale, 1-2 yıldır sürekli duyduğumuz geliştirmeleri buna göre yapmaya gayret gösterdiğimiz bir teknoloji, eskiden “SEO uyumlu içerik” dediğimizde çok farklı fikirler doğuyordu. Artık yapı değişti. LSI yani Semantik SEO‘ya uygun içerik standart SEO uyumlu içerikten temel olarak farklılıklar içerir.

Semantik SEO Nedir?

Semantik SEO, bir web sayfasının anlamını belirleyen etiketler, metinler ve bağlantılar kullanılarak arama motorları tarafından daha iyi anlaşılması amacıyla yapılan optimize edici çalışmaları ifade eder. Semantik SEO, arama motorlarının web sayfalarını anlamaya yardımcı olmak için kullandığı özel algoritmaları dikkate alır. Bu algoritmalar, web sayfasının içeriğini daha iyi anlamaya yardımcı olmak için anahtar kelimeler ve konu başlıkları gibi etiketleri inceler. Semantik SEO, arama sonuçlarının daha anlamlı ve doğru olmasını sağlar ve bu sayede arama motorları tarafından daha yüksek sıralamalar alınmasını sağlamaktadır.

semantik-seo

Semantik SEO ile Geleneksel SEO Arasındaki Farklar Nelerdir?

Geleneksel SEO ile semantik SEO arasındaki en önemli fark, geleneksel SEO’nun anahtar kelime sıklığına odaklanırken, semantik SEO ile anlam ve konu başlıklarına odaklanılmasıdır. Bu nedenle, semantik SEO, arama motorlarının web sayfalarını daha iyi anlamaya yardımcı olur ve daha anlamlı arama sonuçları verir.

SEO Uyumlu Makale Girerken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

Genel olarak anahtar kelimelerin yer aldığı H1, H2, H3 düzenlerinden sonra (bunlara tekrar tekrar değinmeye gerek olmadığını düşünüyoruz);

  • Öncelikle yazdığımız yazının başlığında anahtar kelimemizi geçirmeliyiz. İçeriğin ilk kısmında da anahtar kelimemizden bahsetmeli bununla ilgili bir giriş yapmalı ve gelişme bölümüne geçmeliyiz. Burada dikkat etmemiz gereken nokta, Semantik yapıyı biz başlıkta tercih etmek istemiyoruz, konu içerisinde çeşitlendireceğiz, başlıkta sadece özgünlüğü korumak için “SEO uyumlu Yazı Nasıl Yazılır” yerine “2017 Yılında SEO Uyumlu Yazı Trendleri” tarzında başlıklar kullanılabilir.
  • Gelişme bölümünde içeriğin detaylarını ziyaretçiye aktarırken konu ile ilgili terimlerden de faydalanmalıyız. Eğer biz “Çay” kelimesi ile ilgili bir içerik hazırlıyorsak “Karadeniz, Rize ve Çay Yetiştiriciliği “ gibi kelimeleri de yazımızın içerisinde geçirirsek bu durum bizim için SEO açısından artı sağlar. Bu şekilde biz birbiri ile bağlantısı güçlü olan kelimelere içeriğimizde yer vermiş oluyor ve ana kelimemizi bunların merkezine yerleştiriyoruz. Bu durum ana kelimemizle veya kelimelerimizle ilgili arama sorgusunda bize artı sağlıyor.(LSI)
  • İçeriğin son paragraflarında da yazımızın başlığını veya anahtar kelimelerimizi geçiren cümlelere yer vermek hem anahtar kelimemizin yoğunluğunu arttırır hem de başlığımızı ve anahtar kelimemizi bir kaç kez daha vurgular. (abartmadan)

semantik-seo

SEO Uyumlu İçeriğin Püf Noktaları

  • Link’te anahtar kelimeye yer verilmeli.
  • Başlıkta anahtar kelime kullanılmalı.
  • Çok uzun başlıklardan kaçınılmalı
  • İçerikte imla kurallarına dikkat etmeliyiz.
  • Etiketlerde anahtar kelime ve yan anahtar kelime kelimeler kullanılmalı. Gereksiz etiketlemeden kaçınılmalı.
  • İçerikte anahtar kelime oranının iyi ayarlanması gerekir.Yoğunluk anahtar kelimenizde olmalıdır.
  • Anahtar kelimeleri ve anahtar kelimelerle bağlantılı cümleleri vurgulamak için aşırıya kaçmadan “kalın” ,“italic” ve “altı çizili” efektleri uygulanmalı. ( eskisi kadar etkisi yok, abartmadan kalın yapılabilir, yer yer diğer varyasyonlarda kullanılabilir)
  • Google araştırmaları sonucu kaliteli içeriğin en az 300 kelimeden oluştuğu belirtiliyor.
  • İçerik yazarken ziyaretçide merak uyandıracak konulara değinilmeli. Ziyaretçinin içerikte uzun vakit geçirmesi Google tarafına faydalı içerik dolayısıyla ziyaretçi sitede vakit geçiriyor sinyalini vermektedir. ( özellikle ilk paragrafta)
  • Resim optimizasyonunada önem verilmeli.“ALT”etiketine duplicate olmayacak şekilde görselin ne ile ilgili olduğunu belirten alternatif bir text yazılmalı. 2-4 kelime arası yeterli olacaktır.
  • Kullanılan görselin boyutunun çok büyük olmaması, ziyaretçinin dikkatini çekecek ve konuya uygun bir görsel olması da önemli.
  • Kullanılıyorsa meta description bölümüne yazılan açıklamanında özgün ve 160 karakteri geçmeyecek şekilde olması gerekiyor.
  • Yazıyı bitirirken kullanıcıyı etkileşime sürekleyici bir cümle kullanılabilir, “Paylaşın arkadaşlarınızında haberi olsun”, “konu www.clicksus.com hakkında yorum yapın yorumunuzu yayınlayalım” vb gibi call to action yapıları bulunabilir.
  • Yazı içeriğinde, Semantik yapıya uyumlu olarak, anahtar kelimelerin eş anlamlıları, yer yer zıt anlamlıları, anahtar kelime ne ile ilgiliyse o konu hakkında bilgiler, yan anahtar kelimeler ve varyasyonları. ÖRN : web tasarım ile ilgili bir anahtar kelime varsa, web arayüz tasarımı, web design , web tasarımı, web geliştirme, internet sitesi tasarımı gibi anahtar kelime varyasyonları serpiştirilmelidir.

Bir Kelimenin Semantik Anlamda Benzerlerini Bulmak

Bunun bir çok yolu var, her SEO uzmanı kendine has yöntemlerini geliştirebilir biz Clicks’us olarak sizlere bir tanesini vereceğiz, en basiti. Google zaten bizlere net olarak benzer kelimeleri vermektedir. Herhangi bir aramanın altında, örnek vermek gerekirse Google’a “SEO uyumlu Makale yazdık” çıkan sonuçlar;seo-uyumlu-icerik-lsi

Google Adwords kullanarak kategorik olarak anlamlı, bağlantılı kelimeleri çıkartabilirsiniz, öte yandan ücretli & ücretsiz bir çok tool sizlere kelime olarak fikirler verebilir. Sematik SEO uyumlu makaleler için daha profesyonel bir şekilde SEO Ajansı ile iletişime geçebilirsiniz.

Ayrıca daha önce yazdığımız Anahtar Kelime Araştırması Nasıl Yapılır Yazısı ve Moz Keyword İncelemesi Yazısı  konularına göz atmanızda fayda var.