Şimdilik bütün Google Search Console kullanıcılarına olmasa bile test grubunda olan kullanıcılara Google yeni arayüzü ufak ufak test ettiriyor. Bizim hesaplarımızdan bazılarına bu tarz bir uyarı gelmiş. Sizlere Google Search Console Yeni Tasarımı ile ilgili birkaç görsel sunmak isteriz.

Search Console Yenileniyor!

yeni-search-console

Google Search Console yeni arayüzü, bir yıldan kısa bir süre önce piyasaya sürülecek gibi duruyor. Yenilenen yapıda en çok dikkatimizi çeken mobil ağırlıklı hata ayıklama seçeneklerinin bulunması. Mobile uygun test seçenekleri , AMP istatistikleri gibi neredeyse tamamen mobile ağırlık vermiş bir Search Console karşımıza çıkıyor.

Bazı kullanıcılara çok daha önceden sunulan test hesabı Türkiye’de yeni yeni tanıtılmaya başlandı. Gelen mesajı aşağıda iletecek olursak ;

Dear site owner,
Thank you for using Search Console!
We are currently asking users for feedback to understand your experience with the AMP issues / report in the beta version of the new Search Console.
We would appreciate it if you could take some time to complete this survey.
Thanks, The Search Console team

AMP Önemi

Bize gelen yenilik duyurusunda görüldüğü gibi, bizim test etmemiz için sunulan kısım AMP kısmı 🙂 Sizin için ekran görüntülerini paylaşalım.

yeni-search-console-amp
Search Console Ana Ekranı
yeni-search-console-amp-ornegi
AMP-HATA

yeni-search-console-ekrani

Search Console’un yeni arayüzü On-Page bir SEO aracını andırıyor. Ortak çalışma, İstatistik verileri, Düzeltilen hatalar gibi birçok yeni özellik bizi bekliyor.