Google Partners; Ajansları tek bir alanda bir araya getirerek, genel olarak ortak bir çatı altında toplar. Google Adwords ile ürün ve hizmetlerinizi tanıtırken doğru hedef kitleye ulaşmanızın en önemli etkeni uzman bir ekipten alacağınız desteğe bağlıdır. Reklamlarınızın kalite puanındaki değer ile daha az maliyet sizi rakiplerinizin önüne geçirmek için en önemli detaylardır. Bununla paralel olarak Google AdWords önemli değişikliklere imza atmaya devam ediyor. Yapılan değişikliklerden haberdar olmanızı istedik ve sizler için bununla ilgili bilgi içeriği derledik.

Bu sene Google Partners sitesinde yer alan materyallerin birçoğu yeni AdWords deneyimindeki Partners programı sekmesine taşınacak. Bununla birlikte, bazı özellikler tamamen kaldırılacak. Birazdan okuyacağınız üç özellik Nisan 2018 itibariyle artık kullanılamayacak.

google-adwords-guncellemesi

Potansiyel müşteriler
Google Partners’da şirket yöneticisi olduğunuz durumda Potansiyel Müşteriler’e rahatlıkla erişebiliyordunuz. Potansiyel Müşteriler’i kaldırılınca artık Partners portalındaki Potansiyel Müşteriler sayfasından reklam verenle iletişim kuramayacak, potansiyel bir müşterinin durumunu değiştiremeyecek ve Şirketim sayfanızdaki Analytics sekmesine erişemeyeceksiniz. Bununla birlikte, önceki potansiyel müşterilerin iletişim bilgilerini görmeye devam edeceksiniz.
Google İş Ortağı Arama
Google Partners’da bir şirket yöneticisi olduğunuz durumda şirketinizin bilgilerini Google İş Ortağı Arama’da listeleyebiliyordunuz. Bu özellik kaldırıldığında aşağıdakiler artık kullanılamayacak.
Google İş Ortağı Arama giriş sayfası

  • Arama sonuçları
  • Şirket profili sayfasındaki ajans arama çubuğu gibi arama filtreleri ve gezinme ögeleri
  • Şirketim sayfanızın Analytics sekmesindeki Aramada görüntülenme sayısı, Profil görüntülenme sayısı ve Potansiyel müşteri sorguları
  • Şirket profili sayfanız yayında kalacak. Ayrıca, kullanıcıları şirketinizin Partner veya Premier Partner rozet resminden şirketinizin genel profil sayfasına yönlendirmeye devam edebileceksiniz.

Materyaller
Tüm Google Partners kullanıcıları Materyaller’e erişebiliyordu. Materyaller kaldırıldıktan sonra, daha önce bu bölümünde yer alan belgeleri artık bulamayacaksınız. E-öğrenme kurslarımız, sınavlarımız ve sertifika programlarımızı bulmak için Academy for Ads’i ziyaret edin. Pazarlama bilgileri ve eğilimleri için Think with Google’a göz atabilirsiniz.